Informatii externare pacient

 

Informatii –externarea pacientilor

extras din Procedura operationala –Externarea pacientilor, cod PO 50

 

 

Externarea pacienţilor se face în ziua stabilită de  medicul curant, între orele 12-14.00. Externarea va fi anuntata mebrilor familiei de catre medicul curant cu 24 ore înainte. Pentru pacienţii nedeplasabili sau cu tulburări de motilitate, anunţarea aparţinătorilor privind externarea pacientului se va face cu minim 24 de ore înainte de data preconizată pentru externare, sub rezerva evoluţiei nefavorabile a acestuia.

Se poate solicita transport cu ambulanţa doar în cazul bolnavilor care nu sunt transportabili cu mijloace de transport convenţionale, respectiv, bolnavii cu fracturi ale membrelor inferioare imobilizate în aparate gipsate, ale centurii pelviene, coloanei vertebrale, bolnavii cu deficit motor neurologic major şi stări post accidente vasculare cerebrale, bolnavii cu amputaţii recente ale membrelor inferioare, bolnavii cu stări casectice, bolnavii cu deficit motor sever al membrelor inferioare, arteriopatie cronică obliterantă stadiul III şi IV, insuficienţă cardiacă clasa NYHA III şi IV, status post revascularizare miocardică prin by-pass aorto-coronarian şi revascularizare periferică prin by-pass aortofemural, pacienţi cu tumori cerebrale operate, hidrocefalii interne operate, pacienţi oxigenodependenţi, malformaţii vasculare cerebrale - anevrisme, malformaţii arterio venoase - rupte neoperate, malformaţii arterio venoase - operate, hemoragii subarahnoidiene de natură neprecizată, pacienții cu tulburări cognitive severe (demențe de diferite etiologii, tulburări de spectru autist, întarziere mintală severă sau  profundă), bolnavii în fază terminală, şi care necesită transport la externare, nefiind transportabili cu mijloace de transport convenţionale, pot fi transportaţi inclusiv în alt judeţ.

La externarea bolnavilor cu domiciliul în alt judeţ, care necesită transport cu ambulanţa se apelează serviciul 112.

Bolnavul cu boli infectocontagioase nu poate părăsi spitalul decât atunci când nu mai prezintă pericol de a transmite boala, cu exceptia externarii la cerere.

Sunt externaţi disciplinar bolnavii recalcitranţi, sau care comit acte de indisciplină.

Externarea disciplinară se poate pune în practică numai în cazul în care viaţa bolnavului nu este în pericol.

Externarea la cererea pacientului

Pacientul se poate externa la cerere din diverse motive personale. Externarea la cerere se va face de către medicul curant în timpul programului de lucru, iar în afara programului de către medicul de gardă.

Pacientul va trebui să scrie în foaia de observaţie, sau pe un formular care se anexează la FOCG, precum că solicită externarea pe proprie răspundere, contrar avizului medical, că a înţeles riscurile unei evoluţii nefavorabile şi că şi le asumă.

Echiparea pacientului în vederea externării se face la garderoba unde sunt predate efectele de spital şi vor primi efectele personale.

La externare pacientul primeşte următoarele documente:

-     biletul de externare;

-     scrisoarea medicală pentru medicul de familie;

-     reţeta pentru tratament în funcţie de diagnostice (compensată/ gratuită dacă pacientul este asigurat) - dacă este cazul.

-     concediu medical, dacă este cazul;

-     decont.

Fiecare pacient primeşte la externare o scrisoare medicală, care este un document cuprinzător şi include date privind motivele internării, evoluţia în timpul internării, durata de spitalizare, schema de tratament efectuat, recomandările medicale de urmat. Toate aceste informaţii sunt destinate atât pacientului cât şi medicului specialist sau medicului de familie pentru continuarea tratamentului.

ATENŢIE!!! Dacă pacientul a beneficiat de transfuzie de sânge în perioada internării, transfuzia, produsul transfuzat şi cantitatea vor fi consemnate în biletul de externare şi în scrisoarea medicală.

Pe biletul de ieşire din spital va fi recomandată data la care revine la control sau efectuarea controlului în ambulator sau la medicul de familie.

  

Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Adresa : Str.Aleea Spitalului nr.36, Pitesti, Arges Telefon : 0248/287150
Fax  UPU-SMURD: 0248/282828
Fax Secretariat: 0248/287202
E-mail :spiturgag01@yahoo.com
Internari Obisnuite: Interior 189
Internari Urgente: Interior 115

Spitalul Nicolae Balcescu

Adresa: Bulevardul I. C. Brătianu 56, Pitești
Tel: 0248/287150 (se solicita legatura in
Sectia Boli Infectioase Adulti/Copii,
Sectia Oncologie,Dispensar TBC,
sau Centrul de Hemodializa)

Spitalul Judetean Nr.2

Adresa: Strada Negru-Vodă 53, Pitești 110069
Secția Psihiatrie, Cabinet Medicină Sportivă
și Secție și cabinet Dermatologie.
Tel: 0248/287150(se solicita legătura în secții);
0248/286099 (se solicită legătura în cabinete).

Aplicatia 112

Acreditare

Search